Mascaţii buzoieni, adică luptătorii  Serviciului  de Intervenţie Rapidă se pot lăuda cu performanţa de a-i fi surclasat la cea de a treia ediţie a Olimpiadei structurii speciale de intervenţie, pe colegii din judeţe mult mai puternice cum ar fi Cluj, Iaşi.

Comandantul IPJ Buzău, comisar şef Vasile Osiac a precizat că: ” luptătorii SIR Buzău sunt printre primii din ţară , faptul că au obţinut rezultatele deosebite la Olimpiada de profil este o dovadă a faptului că sunt bine antrenaţi şi teoretic şi practic, pot interveni în situaţii dintre cele mai dificile şi ca o concluzie putem să ne bazăm pe ei „.

După un stagiu de pregătire la Arbănaşi, mascaţii au dat ieri o probă a modului în care pot interveni în situaţii care solicită o pregătire excepţională, o tactică adecvată şi un mod de abordare specific.

Şeful structurii buzoiene de Intervenţie Rapidă, Mihai Tărtăreanu a explicat cele două situaţii prezentate: ” pentru blocarea în trafic a unui autoturism în care se află infractori periculoşi, intervenţia este promptă şi în forţă, se imobilizează persoanele din auto, se controlează maşina. În cazul în care o persoană certată cu legea ia ostatici, se studiază traseul spre locaţia unde este ţinut ostaticul, cu atenţie se face deplasarea aşa încât infractorul să fie luat prin surprindere, traseul poate fi deseori extrem de dificil de străbătut şi cu obstacole de tot felul, un lunetist asigură pătrunderea în forţă, luptătorii surprind răufăcătorul, după care se execută extracţia cu precauţie pentru ca ostaticul să nu aibă de suferit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.