Autoritățile din comuna Siriu au dat primele rezultate ale unui proiect implementat pentru înregistrarea imobilelor în sistrmul integrat de cadastru.

,,După cum vă spuneam în data de 12 august 2021, precum că am semnat contractul de achiziție publică de Servicii de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru si carte funciară, iată, că vin și rezultatele !

Am reușit să finalizăm primele sectoare cu înregistrare sistematică din comuna Siriu.
Mai exact, au fost finalizate trei sectoare cu înscriere gratuită a imobilelor în cartea funciară:
-doua sectoare in Lunca Jariștei;
-un sector în Muscelușa.
Beneficiarii vor primi cărțile funciare acasă sau le vor ridica de la sediul Primăriei, în funcție de ce ne vor transmite cei de la OCPI.

Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară a lucrărilor de înregistrare sistematică, inițiate de unități administrativ-teritoriale pentru sectoare cadastrale.
Finanțarea a fost 100% nerambursabilă din bugetul de venituri proprii ale ANCPI, prin bugetul OCPI Buzău, în suma de 160.000 lei plus TVA.
Bineînțeles, că vom continua să accesăm aceste fonduri până la finalizarea înregistrării sistematice. Anul acesta am semnat pentru o sumă dublă (320.000 lei).
Mulțumesc, colegilor din Primăria Siriu!
Vă reamintesc, faptul că avem finanțări de peste sase milioane de euro, plus o parte din 20 milioane euro prin POIM pentru înființarea canalizării si a statiei de epurare, investiții ce sunt în diferite stadii. Din păcate, toate sunt de durată, însă important este faptul că, se vor realiza!” , a transmis primarul comunei Siriu, Dragoș Voicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.