Sistemul de canalizare (apă uzată menajeră) va fi extins în comuna Padina, cu aproximativ 15 milioane de euro, grație unui proiect cu fonduri europene, anunță Compania de Apă Buzău.

,,O altă aplicație pe care Compania de Apă S.A. Buzău a depus-o la finele anului trecut vizează extinderea sistemului de canalizare ( apă uzată menajeră) din localitatea Padina, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.), componenta C1- Managementul Apei – Investiția I1 “Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene”.

Comuna Padina era singura unitate administrativ-teritorială din aria de operare a Companiei de Apă S.A. Buzău eligibilă la finanțare pentru investiții în sistemul de canalizare, fiind declarată aglomerare conform metodologiei Băncii Mondiale și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Prin acest proiect de investiții Compania de Apă S.A. Buzău va realiza investițiile necesare furnizării serviciului de preluare ape uzate în comuna Padina. Sistemul va conține toate componentele unui sistem de canalizare, apa uzată urmând a fi epurată în Stația de Tratare Apă Uzată Pogoanele. Sistemul de canalizare va avea o lungime de 74,6 km, urmând a-i deservi pe toți locuitorii comunei Padina.

Data de închidere a apelului de proiecte este 21.02.2023, urmând ca ulterior, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de Coordonator de investiție, să selecteze la finanțare proiectele eligibile. Proiectul Companiei de Apă are un punctaj de 100%, conform prescorării efectuate în cadrul cererii de finanțare.

Valoarea proiectului este de 14.968.011 euro fără T.V.A., fiind 100% eligibilă la finanțare din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență., transmit oficialii Companiei de APĂ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.