Şeful Poliţiei oraşului prahovean Mizil, Marius Rotaru, a fost arestat preventiv, joi după-amiază, alături de alte trei persoane, în dosarul de trafic de minori şi trafic de persoane în care cei patru inculpaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Ploieşti după mai multe ore de audieri.

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius Rotaru şi al altor trei persoane, decizia nefiind definitivă, transmite Agerpres.

Şeful Poliţiei Mizil, Marius Rotaru, dar şi inculpaţii Eduard-Florian Baicu, Leontin-Florian Călin şi Cornelia Chirbea au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent, inculpaţii Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violenţă. S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona”, se precizează într-un comunicat DIICOT.

Potrivit documentului, există suspiciunea rezonabilă că Marius Rotaru, în calitate de şef al Poliţiei Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente.

„De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Rotaru Marius a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracţional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane”, se mai arată în comunicat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.