apamurdaraBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat ca ia in considerare finantarea cu pana la zece milioane euro a unui program regional de investitii in valoare de 99 de milioane euro al Companiei de Apa Buzau, program destinat imbunatatirii calitatii apei.

Programul – care va fi finantat in parte de autoritatile locale si central, dar si prin fonduri de coeziune de pana la 76 de milioane euro de la Uniunea Europeana – vizeaza imbunatatirea calitatii apei si extinderea retelei de colectare si tratare a apelor reziduale in cinci localitati din judetul Buzau in conformitate cu legislatia europeana din domeniu, arata B.E.R.D. Prin aceste investitii se va asigura accesul la surse sigure de apa si la servicii sanitare pentru peste 40% din populatia judetului Buzau, adica aproximativ 200.000 locuitori. Proiectul prevede, printre altele, extinderea cu 23,4% a retelelor de aprovizionare cu apa din Ramnicu Sarat, Nehoiu, Pogoanele si Patarlagele, construirea a doua statii de tratare a apei in Pogoanele si Patarlagele, reabilitarea statiei de la Nehoiu, reabilitarea a 20% din reteaua de apa uzata a companiei si construirea a trei statii de tratare a apei reziduale in Nehoiu, Patarlagele si Pogoanele.

Creditul de zece miliarde de euro este o parte a unui proiect de 200 de milioane de euro aprobat de banca pentru cofinantarea unor investitii in sectorul apelor menajere si uzate din Romania, care implica si fonduri europene de coeziune.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here