buzau-primarieAutoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în luna iunie 2015, un număr de 603 acțiuni de control la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 208 sancțiuni contravenționale, 69 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 74.600 lei, iar 139 prin avertismente scrise. În urma controalelor efectuate, Filiala Sud – Est a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 55 de sancțiuni contravenționale: 23 de amenzi în cuantum total de 23.600 lei și 32 de avertismente scrise, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare.
La nivelul judeţului Buzău, au fost amendate primăriile din şase comune, dar şi Primăria Municipiului Buzău. Astfel, primăriile comunelor Ruşeţu, Mânzăleşti, Bisoca, Bălăceau şi primăria municipiului Buzău au fost amendate cu câte 1.000 de lei, primăria comunei Buda a primit două amenzi de câte o mie de lei, iar primăria comunei Cozieni a fost sancţionată cu 1.200 de lei.
Totodată, la Râmnicu Sărat, Pogoanele şi Florica s-au dat câte două avertismente, iar la Lopătari, un avertisment.
Acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au ca principale obiective: verificarea modului de întocmire, păstrare și actualizare a listelor electorale; verificarea autorizării de către primar, prin dispoziţie, a persoanelor care efectuează operaţiuni în listele electorale permanente și în Registrul electoral; verificarea modului de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală; verificarea respectării criteriilor privind delimitarea secţiilor de votare, conform prevederilor legislaţiei electorale; îndrumare privind utilizarea Registrului electoral; verificarea efectuării operaţiunilor specifice în Registrul electoral; monitorizarea modului de efectuare a înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral, conform prevederilor legale în vigoare; urmărirea modului de respectare a instrucţiunilor şi hotărârilor AEP. Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze astfel de controale, conform planificărilor lunare și anuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here