aluminiuPolitistii in colaborare cu ofiteri ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna au confiscat 14 tone de deseuri de aluminiu transportate fara documente de provenienta.

În noaptea de 29 spre 30 martie, poliţiştii au oprit în trafic, pe Şoseaua Nordului din Buzău, un autotren înmatriculat în judeţul Argeş, ce transporta cantitatea de 14.040 kilograme deşeuri de aluminiu.

 Conducătorul auto, un argesean in varsta de 42 de ani, şi însoţitorul acestuia,  un bucureştean de 39 de ani, administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Olt, au precizat că în ziua de 29 martie, marfa fusese transportată de la un punct de lucru din judeţul Vâlcea al societăţii, către o firmă din Vrancea, în baza unui aviz de însoţire a mărfii. Ulterior, întrucât societatea din judeţul Vrancea nu era autorizată să colecteze deşeuri neferoase, administratorul a dispus returnarea întregii cantităţi de deşeuri, menţionând acest aspect pe documentul de însoţire.

Cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea s-au efectuat verificări  şi s-a stabilit că deşeurile provin, în realitate, din judeţul Vrancea.

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au luat măsura sancţionării contravenţionale împotriva societăţii comerciale din judeţul Olt, cu amendă în valoare de 100 milioane de lei vechi, şi au confiscat întreaga cantitate de deşeuri neferoase, în valoare totală de 780 milioane de lei vechi.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional de reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române – Agenţia Buzău, cu 4.000 de lei amendă pentru ca nu a respectat timpii de odihna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here