radar3În zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii rutieri au continuat activităţile de prevenire a accidentelor de circulaţie şi de disciplinare a participanţilor la trafic, acţionând punctual pentru temperarea vitezomanilor şi scoaterea din trafic a şoferilor băuţi.

Aparatele radar, amplasate pe principalele artere de circulaţie, au înregistrat 336 autovehicule ce au rulat cu viteze mai mari decât limita maximă admisă, 11 dintre şoferi rămânând fără permis pentru o perioadă de 90 de zile, din cauza vitezei cu care şi-au condus maşinile.

Cea mai mare valoare – 175 km/h – a fost atinsă de autoturismul condus pe DN 2 E85, în afara localităţii Oreavu, de un bărbat de 34 de ani din comuna Podgoria.

Din cele peste 220 de testări cu aparatul „Drager”, efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, cinci au picat testul.

Trei dintre ei s-au ales cu dosar penal pentru că etilotestul a indicat concentraţii alcoolice de 0,54 mg/l, 0,46 mg/l şi 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ceilalţi doi, au fost sancţionaţi contravenţional cu puncte amendă şi au fost lăsaţi fără permise pentru 90 de zile, întrucât au avut 0,20 mg/l, respectiv 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alţi 7 conducători auto au predat permisele, cinci pentru că au efectuat neregulamentar manevre de depăşire, iar doi pentru că nu au acordat prioritate de trecere unor autovehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here