copii abuzati 2Telefonul Copilului a fost apelat de 29 de ori în luna decembrie. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost sesizaţi cu privire la 37 de copii neglijaţi,  abuzaţi emoţional sau fizic.

Dintre cele 29 de sesizări primite la Telefonul Copilului, 17 dintre cazuri au fost confirmate. Sesizările au venit din partea unor instituţii publice, medici, profesori sau chiar poliţişti. În urma verificările efectuate de specialiştii DGASPC, s-a stabilit că pentru zece copii au fost înregistrate situaţii de neglijare şi pentru şapte copii s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgenţă în cadrul DGASPC Buzău, iar ceilalţi trei copii au rămas în mediul familial, cu servicii de consiliere din partea DGASPC Buzău şi monitorizare din partea autorităţilor locale. Unul dintre micuţi a fost abuzat fizic, iar alţi şase au fost abuzaţi emoţional de către cei care îi au în creştere.

În cursul anului 2012, în cadrul Compartimentului „Telefonul Copilului” au fost înregistrate 562 de cazuri de abuz, neglijare, exploatare. Dintre acestea, doar 272 au fost confirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here