Demarat anul trecut, Programul guvernamental „Tomata Românească” a avut mare priză la buzoieni, motiv pentru care şi în acest an reprezentanţii Direcţiei Agricole îi aşteaptă pe legumicultori să aplice. Legumicultorii care aleg să intre în programul Tomata Românească şi se angajează să furnizeze minim două tone de tomate primesc 3.000 de euro pentru o cultură de tomate de o mie de metri pătraţi.

Scopul programului este acela de a asigura o perioadă cât mai mare de timp tomate autohtone pe pieţele româneşti. Legumicultorii din Buzău sunt aşteptaţi să se înscrie în program.
La Buzău, încă de anul trecut programul a avut succes, iar în acest an, reprezentanţii Direcţiei Agricole se aşteaptă să depăşească cifrele din 2017.
Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripţionată “Program susţinere tomate, 2018“, să obţină o producţie de minim 2 kg de tomate/mp şi să facă dovada cantităţii realizate prin documente justificative privind comercializarea producţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here