hqdefaultContribuabilii, persoane fizice şi juridice, mai au la dispoziţie doar o saptamana pentru plata fără penalităţi a taxelor şi impozitelor datorate bugetului local.

Potrivit legislaţiei în vigoare, contribuabilii care nu-şi achită obligaţiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalităţi de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare  termenului de scadenţă.

Pentru a evita agomeraţia de la ghişeele de plăţi şi pentru a limita timpul de aşteptare al contribuabililor la achitarea taxelor şi impozitelor locale, Primăria Buzau a pus la dispoziţia acestora o paletă largă de modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

“Am colectat pana acum de la buzoieni, fie ca sunt persoane fizice sau juridice, aproximativ 60 la suta din suma totala. Sfatuim buzoienii sa isi achite datoriile pentru a evita in acest fel penalităţi de întârziere, sau mai rau, executarea silita”, ne-a declarat Ion Gegea, director economic, Primaria Buzau.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here