Nu mai puțin de 342 de copii din județul Buzău au fost anul trecut victime ale diverselor forme de abuz, așa cum au fost ele sesizate autorităților prin intermediul Serviciului Telefonul Copilului.

Sesizările de acest tip au fost, în anul 2015, mai multe, respectiv 468, și au vizat 615 copii, din care au fost confirmate doar cazurile a 342 de minori, victime ale unor abuzuri, în urma verificărilor pe teren efectuate de echipele mobile ale Serviciului Telefonul Copilului, informează Direcția Generală pentru Protecția Copilului Buzău.

Astfel, cele mai multe cazuri s-au referit la situații de neglijare a unor copii, respectiv 235. Un număr mare de cazuri au fost și cele de abuz emoțional, având ca victime 80 de copii, alți 24 de minori au fost abuzați sexual, iar trei au fost abuzați fizic.

Cele mai multe cazuri au fost sesizate în mediul rural, respectiv 221, numărul mai mare de victime copii fiind raportat în rândul fetelor, respectiv 184. Pentru cazurile din 2015, reprezentanții DGASPC Buzău au dispus 103 măsuri de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here