politia mascati1

 

Miercuri, 15 mai, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare mandatul european de arestare emis de autorităţile judiciare din Austria pe numele unui bărbat în vârstă de 61 de ani, din Buzău. Acesta era dat în urmărire la nivel internaţional la cererea autorităţilor judiciare din Austria, pentru comiterea a trei infracţiuni de înşelăciune comercială gravă, potrivit codului penal austriac.

În aceeaşi zi, buzoianul a fost dus de poliţiştii Compartimentului Urmăriri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti iar mai apoi în faţa magistraţilor. Ei au dispus arestarea bărbatului în vederea predării, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 15.05.2013 şi până la data de 13.06.2013 autorităţilor judiciare din Austria.

Totodată instanţa a decis ca administraţia locului de deţinere, Arestul IPJ Buzău, să-l predea pe bărbat poliţiştilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău în vederea predării acesteia autorităţilor judiciare austriece.

În timpul procesului, buzoianul şi-a exprimat dorinţa ca, în cazul în care va fi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, în regim privativ de libertate, să fie executat în Austria.

La acest moment bărbatul se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here