incendiu vegetatie3Zeci de pompieri, localnici şi pădurari au luptat peste 10 ore să stingă incendiile care au cuprins dealurile din jurul rezervaţiei Vulcanii Noroioşi. Focul a mistuit peste 80 de hectare de păşune şi ameninţa să ajungă la locuinţele sătenilor din localitatea Pâclele dar şi în zona sondelor. În ultimele 24 de ore în zona Vulcanilor s-au produs 4 incendii de amploare în care au ars sute de hectare de vegetaţie de pe dealuri.

Incendiul a fost anunţat la 112 la 10 dimineaţa. Până la sosirea pompierilor localnicii şi pădurarii s-au mobilizat să localizeze focul. Din păcate vântul foarte puternic a făcut ca flăcările să se extindă rapid. În jurul satului Pâclele dealurile au fost deja pârjolite iar flăcările au mistuit toată vegetaţia uscată.

Dealurile pârjolite de flăcări încercuiesc rezervaţia Vulcanilor Noroioşi şi pun în pericol  păduri de pin dar şi livezile sătenilor. Poliţiştii au reuşit să-l identifice şi pe cel care a pus foc intenţionat . Acesta este un localnic din Pâclele de 57 de ani cu afecţiuni psihice care a şi fost internat la spitalulul de neuropsihiatrie Săpoca.Amenda minimă pentru incendiere intenţionată este de 2500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here