politist2In cursul zilei de ieri, in numai doua ore, politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere au aplicat 81 de sanctiuni contraventionale, 77 dintre acestea au fost aplicate pentru abateri la regimul circulatiei pe drumurile publice. Valoarea amenzilor a fost de 6.700 lei.

Totodata, politistii au retinut sase permise de conducere iar dintre acestea, patru au fost pentru neacordare de prioritate si doua pentru depasire interzisa.

Actiunile pe linie de viteza au inceput inca din prima zi a saptamanii si vor dura pana la finele ei. Politistii spun ca actiunea se desfasoara in conformitate cu programul de activitati al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL), in perioada 18 – 24 aprilie. Scopul actiunii este acela de a impune un climat de ordine si disciplina in randul participantilor la trafic si pentru depistarea conducatorilor de autovehicule care nu respecta limita legala de viteza in localitati si in afara acestora.

Din trafic nu au lipsit nici soferii cu alcool la bord. Astfel, politistii au indentificat un conducator auto din Maracineni care in urma testarii cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 0,60 miligrame per  litru alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care soferului i s-a intocmit dosar penal si i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here