Programul ”Litoralul pentru toți”, cu tarife între 159 și 605 de lei pe săptămână a început și se va încheia în 14 iunie. ,,Este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Tarifele percepute în cadrul programului de către hotelieri sunt neschimbate de cinci ani, deşi costurile utilităţilor au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri, chiar s-au dublat”, reiese din datele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Aşadar, programul este destinat turiştilor care îşi doresc o vacanţă la malul mării la începutul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute in lunile iulie si august. Tarifele sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon. Până în prezent s-au înscris în program 36 hoteluri din toate statiunile de pe litoral, care pun la dispozitie un numar de 2.200 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii.

Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor, sau direct de către hotel, tariful fiind acelaşi, în funcţie de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 15.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral să beneficieze de vacanţe cu tarife reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here