militariCentrul Mili­tar Judeţean Buzău a început recrutarea tinerilor dornici de o carieră militară. Astfel, elevii clasei a VIII a pot alege să-şi continue studiile la unul dintre cele trei colegii naţionale militare, respectiv Colegiul Naţional Mi­litar „Dimitrie Cantemir” (Breaza, judeţul Prahova), Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” (Câmpulung Molodovenesc, judeţul Suceava) şi Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazu” (Alba Iulia, judeţul Alba). Ei îşi pot depune dosarele de înscriere la sediul Biroului de Informare şi Recrutare până pe 24 aprilie. Fiecare colegiu scoate la concurs câte 100 de locuri pentru băieţi şi câte 20 de locuri pentru fete.
Tinerii absolvenţi de liceu – cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de până în 28 de ani împliniţi în acest an, dar şi elevii din ultimul an de liceu îşi pot depune dosarele de înscriere pentru şcolile de maiştri militari până pe 19 iunie.
În anul şcolar care va începe în toamnă, vor fi scoase la concurs în învăţământul militar postliceal 105 locuri, dintre care 20 pentru fete la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, 134 de locuri, dintre care 9 pentru fete la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, de la Piteşti şi 57 de locuri, dintre care 6 pentru fete la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu”, de la Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here