RABLA 20131

 

Sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor auto din Programul Rabla 2013 s-a deschis miercuri, termenul pentru depunerea dosarelor la Administraţia Fondului pentru Mediu fiind data de 23 mai 2013. Condiţiile de participare la Programul Rabla 2013, precum şi documentele pe care trebuie să le depună colectorii şi producătorii/dealerii auto pot fi găsite în Ghidul de finanţarea Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, ce va fi disponibil, de miercuri, pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu – www.afm.ro, la secţiunea aferentă programului.

Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme, a distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2013 la Programul Rabla, precum şi cea a REMAT-urilor vor fi publicate pe site-ul Administraţiei. Pentru 2013, AFM va emite 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice sau juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice. Valoarea unui tichet este de 6.500 de lei.

Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ, ci se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Poliţiei Române.

În cadrul programului deschis în acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte puteau fi utilizate în anii anteriori. Programul Rabla 2013 se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul limită în care tichetele vor fi acceptate la achiziţionarea unui nou autovehicul este 20 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here