miei2Odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale , Direcția Sanitar Veterinară Buzău a demarat deja procedurile de informare  ce  vizează crescătorii particulari dar mai ales operatorii economici care intenționează să comercializeze tineret ovin. Toți cei care intenționează să comercializeze miei vii trebuie să apeleze în prealabil la medicul veterinar arondat localității , care are obligația să informeze și să elibereze dacă este cazul toate documentele necesare. Cît despre animalele ce vor fi sacrificate înainte de vînzare , pe raza județului funcționează un singur abator autorizat. Totuși , funcție de cerere , vor primi derogări temporare și alte abatoare din județ.

De asemenea , ca și în anii precedenți carnea de miel va fi crotaliată înainte de comercializare.Normele impuse de Uniunea Europeană se vor aplica și punctelor de sacrificare volante, care pot ființa temporar  în Buzău la cererea  primăriilor, după o verificare prealabilă efectută de către inspectorii DSV. Deasemenea fiecare centru de sacrificare va beneficia obligatoriu de asistența de specialitate a  unui medic veterinar  .

Carnea de miel s-ar putea scumpi în apropierea Sărbătorilor Pascale cu pînă la 5 procente , pentru a acoperi cheltuielile producătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here