ziua apeiS. C. Compania de Apă Buzău marchează  Ziua Mondială a Apei  2012 printr-o campanie de conştientizare şi educaţie a elevilor buzoieni. Compania de Apă  își propune să promoveze o atitudine pozitivă şi de acţiune în rezolvarea problemelor vizând resursele de apă din judeţ,  printr-un  proiect educațional,  “APA – UN STROP DE VIAȚĂ” , ediția a II-a. Proiectul este  dedicat  zilei de 22 martie, Ziua Mondială a Apei,  aniversată în acest an sub deviza „Lumea este însetată pentru că nouă ne este foame”.

Cu sprijinul Inspectoratului Județean Școlar Buzău și al Agenției pentru Protecția Mediului Buzău,  se vor organiza mai multe acțiuni al căror scop  este acela de  a forma comportamentul ecologic al elevilor prin stimularea motivaţiei pentru protecţia apelor şi iniţierea de acţiuni de voluntariat.

Acest proiect educațional face parte din campania de informare şi publicitate a proiectului „Extinderea și Reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Buzău,  finanţat din Programul Operațional Sectorial de Mediu (POS Mediu) 2007-2013 și co-finanțat din Fondul de Coeziune. Proiectul se derulează între anii 2011 – 2014 în localităţile Buzău, Râmnicu-Sărat, Nehoiu, Pogoanele şi Pătârlagele din județul Buzău.

Cu această ocazie, elevii  vor participa la  diverse activități voluntare și competiționale, structurate pe secțiuni:

S.O.S. CONSUMUL  DE APĂ – campanie de informare stradală în care elevii  vor împărți materiale promoționale cu imagini și mesaje adecvate.

APA ȘI VIAȚA– expoziție de desene. Cea mai bună lucrare va deveni, ulterior, afișul acțiunii.

POLUAREA ȘI PROTECȚIA APELOR – prezentări power-point,  referate  despre  problema reducerii resurselor de apă dulce și impactul asupra mediului.

 “APA ÎN OCHI DE COPIL ” – realizarea unor mini-expoziții având ca temă APA și prezentarea unor filme tematice la clasele primare.

Festivitatea de premiere și o parte dintre activități se vor desfășura joi, 22.03.2011, începând cu ora 10.30, la Liceul Pedagogic  Spiru C. Haret Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here