mascati

Un om de afaceri din București, în vârstă de 39 de ani, moticiclist de performanță, a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist buzoian după ce fusese prins băut la volan și cu permisul anulat.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări față de inculpatul DANIEL VÂRGOLICI, asociat și administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.
Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 6 mai 2013, Vârgolici a promis suma de 15.000 euro unui subofițer care lucrează la Biroul Rutier de la Poliția Municipiului Buzău (denunțător în cauză) pentru ca acesta să nu îndeplinească formalitățile legale de constatare a infracțiunilor săvârșite de inculpat la regimul circulației. Vârgolici fusese depistat conducând pe drumul public, în municipiul Buzău, un autoturism, în condițiile în care avea permisul de conducere anulat și fiind sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 8 mai 2013, omul de afaceri a remis efectiv lucrătorului de poliție 1.800 euro și 1.000 lei, promițându-i acestuia că, ulterior, îi va da și diferența de bani până la cea promisă inițial, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
„Inculpatului Vârgolici Daniel i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 8 mai 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă.
La instrumentarea cauzei, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au colaborat cu lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în comunicatul de presă al DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here