rovinieta prin sms

 

De luni, 13 mai, şoferii buzoieni vor putea plăti tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale pentru o zi sau o săptămână prin intermediul mesajelor şi în reţeaua Vodafone. Această opţiune a fost mai întâi lansată în decembrie 2012, în reţeaua Orange.

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul va transmite, prin SMS, la numărul 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului. Imediat el va primi un mesaj prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la cel total al tranzacţiei.

,,Ulterior, solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul „DA” şi va primi un alt mesaj  de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese.,, se arată într-un comunicat al CNADNR.

În condiţiile în care nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, utilizatorul are posibilitatea să obţină informaţia dacă trimite un mesaj la numărul 7500 în reţeaua Vodafone cu textul INFO, contra unui tarif de 5 eurocenţi pentru fiecare SMS trimis.

De asemenea, pentru informaţii şi detalii suplimentare, privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte, Vodafone pune la dispoziţia clienţilor numărul de telefon 1761 – număr cu tarif normal în reţeaua Vodafone. Acestea poate fi apelat de luni până joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 şi vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here