legea-vanzarilor-terenurilor-agricole-va-trece-prin-parlament-pana-la-finalul-anuluiDupă ce anul trecut au ieşit mult în pierdere din cauza secetei, anul acesta agricultorii pot răsufla uşuraţi. Se anunţă un an agricol promiţător la nivelul judeţului Buzău, în ciuda  vremii capricioase. Grâul, orzul dar şi rapiţa se prezintă mult mai bine decat anul trecut. În ceea ce priveşte cultura de primăvară, porumb sau floarea soarelui, agricultorii au încă emoţii din cauza secetei care se anunţă.

Potrivit agricultorilor din Vernesti, anul acesta culturile de toamnă s-au dezvoltat în limitele normale deşi în ultima perioadă agricultorii din unele zone din judeţul Buzău au fost loviţi de grindină şi ploi abundente. Specisaliştii anunţă un an de excepţie şi sunt foarte mulţumiţi de recolte cuprinse între 3000 şi 6000 de kilograme la hectar.

În ceea ce priveşte porumbul şi floarea soarelui agricultorii încă stau cu inima strânsă şi asta deoarece se anunţă secetă în perioadele următoare. Lipsa apei, chiar în momentul în care culturile ajung la maturitate ar putea face ca producţia să scadă simţitor, chiar dacă acum pe câmp situaţia este una foarte bună.

În acest an, însămânţările de primăvară au fost întârziate. Totul din cauza vremii care a facut imposibilă intrarea utilajelor pe câmp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here