agricultoriTaranii buzoieni vor fi obligati sa plateasca TVA daca depasesc plafonul de scutire de 119.000 lei sau 35.000 euro. Fiscul a anuntat, ieri, ca persoanele care obtin venituri din activitati economice precum cele agricole trebuie sa depuna declaratii la fisc pentru inregistrarea ca platitori de TVA. Cifra de afaceri de 119.000 lei reprezinta valoarea totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana in cauza intr-un an calendaristic.

„Persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita activitati incadrate la profesii libere, vor completa si depune la organele fiscale formularul 070 «Declaratie de inre-gistrare fiscala/ Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere». Persoanele fizice romane, altele decat cele care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita activitati incadrate la profesii libere, vor completa si depune la organele fiscale formularul 020 «Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane»“, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Daca o persoana nu solicita inregistrarea, inspectorii fiscali o vor inregistra din oficiu si vor declansa inspectia fiscala pentru determinarea situatiei fiscale a contribuabilului.

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Buzau au aratat ca inregistrarea in scopuri de TVA trebuie solicitata inainte de realizarea unor astfel de operatiuni economice, „daca declara ca urmeaza sa realizeze o cifra de afaceri care atinge sau depaseste plafonul de scutire de 119.000 lei sau daca declara ca urmeaza sa realizeze o cifra de afaceri inferioara plafonului de scutire, dar opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here