Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.517.900 lei, pentru sprijinirea a 493 de familii şi persoane singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase și alunecări de teren, accidente, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Muncii și Justiţiei Sociale, la nivelul județului Buzău, 8 beneficiari vor primi sprijin financiar de la Executiv, în valoare totală de 24.000 de lei.
Din analiza anchetelor sociale s-a constatat că 2 familii din județ se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, familiile respective confruntându-se cu probleme socio-materiale și de locuit, unele dintre acestea și cu stare gravă de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca, din veniturile proprii, să-și poată repara locuințele.
Pentru depășirea situației de necesitate, Executivul va acorda celor două familii din județul Buzău, ajutoare de urgență în valoare totală de 10.000 de lei. Beneficiarii acestui sprijin financiar au fost identificați prin anchetele sociale realizate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială și a municipiului București. Aceste ajutoare se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale.
Totodată, pentru alți beneficiari din Buzău, alături de cei din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila,Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava,Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București care se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială și necesită ajutoare de urgență, Guvernul a alocat o sumă totală de 1.177.400 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here