PREVENIRE ACCIDENTE PIETONI 254

S-a întâmplat în cadrul unei acțiuni defășurată joi în municipiul Buzău, acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul pietonilor. Poliţişti din cadrul IPJ Buzău – Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Birourilor Rutier şi Proximitate de la Poliţia municipiului Buzău au descins în zona trecerilor de pietoni, dar şi a parcurilor „Crâng” şi „Tineretului”, prin activităţile desfăşurate urmărindu-se conştientizarea pietonilor asupra importanţei respectării regulilor la traversarea drumurilor publice. În atenţia poliţiştilor s-au aflat şi conducătorii auto, în special cei tentaţi să nu acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

Timp de aproximativ o oră şi jumătate, poliţiştii de la Prevenire, Rutier şi Proximitate au informat aproximativ 400 de participanţi la trafic – şoferi şi pietoni, inclusiv copii – cu privire la obligaţiile ce le revin pentru a nu fi implicaţi în accidente de circulaţie. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul campaniei naţionale „ALEGE VIAŢA!”.

Totodată, având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, participanţii la trafic au primit din partea poliţiştilor recomandări utile şi materiale informative privind minimele măsuri de protecţie pe care le pot adopta astfel încât să nu devină victime ale infracţiunilor de furt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here