rechiziteAceastă perioadă este recunoscută pentru aglomeraţia mare din librării. Părinţii şi copiii îşi cumpără necesarul de rechizite pentru noul an şcolar. De cererea mare profită şi comercianţii, care se aprovizionează de obicei cu produse ieftine, de origine asiatică, pe care le vând ulterior la preţuri de zece ori mai mari. În acest sens, inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Buzău au demarat o serie de controale la magazinele de profil, iar neregulile descoperite n-au fost puţine.
Cele mai frecvente abateri ţin de lipsa informării cu privire la numele şi adresa producătorului, dar şi de compoziţia chimică a produselor. Unele dintre produse nu aveau nici măcar etichete care să ateste calitatea.
Loturile de rechizite care au prezentat deficienţe de etichetare au fost ridicate, iar comercianţii amendaţi. Produsele vor fi înapoiate comercianţilor doar după prezentarea documentelor care să ateste calitatea produselor. Astfel, în ultimele două săptămîni, zece agenţi economici au fost sancţionaţi cu amendă şi retragerea mărfii de la comercializare.
În acelaşi timp, OPC avertizează că anumite produse conţin coloranţi în concentraţie mult peste limita admisă şi pot pune în pericol sănătatea copiilor.
Comisarii OPC vor continua controalele şi după începerea anului şcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here