Inspectorii de muncă buzoieni au efectuat, în luna septembrie 2018, controale privind modul în care angajatorii respectă prevederile legislaţiei în vigoare în domeniul relaţiilor de muncă. Astfel, în cadrul celor peste 100 de verificări la agenţii economici din judeţul Buzău au fost sancţionaţi 23 angajatori şi s-au aplicat 28 sancţiuni contravenţionale (10 amenzi contravenţionale în cuantum de 173.000 lei şi 18 avertismente).

În același timp, inspectorii de muncă au dispus 193 măsuri cu termene precise de realizare, pentru remedierea neconformităţilor constatate de inspectorii de muncă. În ceea ce privește munca nedeclarată au fost identificați 17 agenţi economici care nu au încheiat contracte individuale de muncă conform art.15*1 din Codul Muncii sau nu au transmis elementele contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţa salariaţilor cel taniu în ziua anterioară începerii activităţii pentru un număr de 51 de persoane contrar prevederilor art. 16 din Codul Muncii republicat ( faptele sunt considerate munca nedeclarată conform art. 15’*1 lit.a si lit b din Codul Muncii-republicat).

Tinând cont de circumstanţele personale ale angajatorilor conform art.21(3) din 0.G. nr. 2/2001 aprobată cu modificări prin Legea nr.180/2002, inspectorii de muncă au aplicat 6 amenzi contravenţionale în cuantum de 160.000 lei şi 11 avertismente. Totodată s-au dispus măsuri obligatorii de transmitere & raporturitor de munca în registrul general de evidenţa salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

Pentru nerespectarea timpului de muncă si de odihnă, precum şi a aktor neconformităţi constatate în domeniul relaţiilor de muncă, au fost dispuse măsuri obligatorii şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale conform C.G. nr. 2/2001 aprobată cu modificări prin Legea nr.180/2002.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here