calus 01În perioada 25 – 30 iunie, la Neptun, s-a desfăşurat a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Tineret “Dobroge, mândră grădină”.

Buzăul, care a participat cu Ansamblul Plaiurile Mioriţei din cadrul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă, şi doi solişti, Tatiana Răduţă şi Valentin Ghencea, a primit marele premiu, încântând juriul atât cu dansurile Brâul Muntenesc, Drăgăicuţele şi Căluş dar şi cu faptul că au cântat live.

La festival au participat 26 de ansambluri de cântece şi dansuri populare şi ansambluri folclorice din România, patru ansambluri folclorice de peste hotare şi 12 grupuri de folclorişti din judeţul Constanţa. În cadrul festivalului au existat şi două secţiuni de concurs: ansambluri de cântece şi dansuri populare şi ansambluri folclorice. La  secţiunea ansambluri de cântece şi dansuri populare, ansamblul Plaiurile Mioriţei din Buzău a luat marele premiu.

“Este pentru prima dată când putem spune că folclorul buzoian iese din anonimat. Premiul I câştigat la festivalul de la Neptun este o dovadă a faptului că începem să devenim un nume, dar şi că munca noastră de jumătate de an nu a fost în zadar”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here