Pentru că a căzut prima zăpadă, iar temperaturile au scăzut considerabil, şoferii care ies în trafic sunt obligaţi să aibă maşinile echipate cu pneuri de iarnă. Până acum nu au fost acordate amenzi, însă oamenii legii anunţă că vor trece la sancţionarea şoferilor dacă vor circula fără cauciucuri de iarnă pe drumuri cu zăpadă, polei sau gheaţă. Chiar dacă suntem la jumătatea iernii, sunt șoferi care nu și-au înlocuit anvelopele de vară cu cele de sezon rece. În acest caz, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi să nu iasă cu maşinile în trafic dacă nu sunt dotaţi corespunzător.

Poliţiştii de la Biroul Rutier anunţă că dacă descoperă în trafic şoferi care nu respectă legea, în zile când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei, vor trece la aplicarea unor sancţiuni usturătoare şi, în plus, sunt reţinute şi certificatele de înmatriculare. Amenzile în cazul neechipării cu anvelope de iarnă pot fi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Proprietarii de maşini trebuie să ştie că anvelopele de iarnă poartă însemne speciale care pot fi reperate uşor de către politişti. Iniţiale precum MS, M+S sau M&S sunt marcate pe toate anvelopele de iarnă şi pot fi uşor recunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here