apicultoriUn an greu pentru agricultori dar nu numai pentru ei. Şi apicultorii se plâng că nu le-a mai mers atât de rău din 2005 când tot ca şi anul acesta a fost un an greu din punct de vedere meteorologic. Încă de la începutul acestui an, zăpada, apoi valul de frig cu îngheţ, ploile care au inundat  suprafeţe mari cultivate şi nu în ultimul rând seceta prelungită din această vară şi temepraturile caniculare aproape că iau falimentat pe crescătorii de albine. Apicultorii au constatat efectele negative ale zăpezilor asupra activităţii pe care o desfăşoară, după ce familii întregi de albine au fost prinse sub zăpadă,  iar gerul a dus la înjumătăţirea efectivelor din unii stupi. Şi cum un rău nu vine niciodată singur pe lângă problemele legate de producţie, apicultorii au mari probleme cu valorificarea produselor. Pe fondul crizei economice, mierea a devenit un produs aproape de lux. Astfel,potrivit statisticilor românii consumă, în medie, 400-500 de grame de miere anual, mult sub nivelul înregistrat în ţările UE şi cele nordice, unde anual se mănâncă între 1,5 şi 3 kilograme de miere.