internet-in-scoliAproape 2.500 de şcoli din mediul rural şi din oraşe mici vor fi conectate la internet în următoarele şase luni, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 120 de milioane de lei, al cărui contract a fost semnat luni, la Ministerul Educaţiei Naţionale, în prezenţa premierului Victor Ponta.

Contractul pentru conectarea şcolilor la internet – semnat de minister cu un consorţiu format din Omnilogic şi Avitech, având ca subcontractant Romtelecom – este de 119.840.000 lei fără TVA, are o perioadă de implementare de şase luni şi una de mentenanţă de cinci luni.
De programul „Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană” vor beneficia aproximativ 715.000 de elevi şi în jur de 156.000 de profesori din mediul rural şi mic urban, a declarat Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, cu ocazia semnării contractului.
Potrivit lui Costoiu, după conectarea a 2.446 de şcoli la internet, de acest serviciu ar urma să beneficieze, ulterior, alte 7.000, în cadrul unui proiect sectorial derulat în perioada 2014-2020.
„În acest context, se poate vorbi despre extinderea reţelei de internet la toate unităţile de învăţământ, luând în calcul faptul că, în acest moment, peste 11.000 de unităţi de învăţământ au această conexiune realizată”, a mai spus Costoiu.
Potrivit lui Costoiu, acest serviciu nu este unul exclusiv educaţional, el putând fi folosit în alerte pentru SMURD, sistemele de urgenţă, colectarea de taxe şi impozite, distribuirea pensiilor şi a ajutoarelor sociale şi, nu în ultimul rând, pentru sistemul de telemedicină.
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus că, de fapt, acest proiect vine în susţinerea proiectelor privind clasele digitale.
In localitatile din mediul rural din Buzau, autoritatile, dar mai ales cadrele didactice salute proiectul. La Cislau, in mare parte, elevii beneficiaza de conditii ca la oras, dar mai sunt scoli in care primaria urmeaza sa faca investitii pentru ca elevii sa beneficieze de toate conditiile. In mare parte elevii de aici au acces la internet, iar acolo acest lucru nu se intampla, noul proiect este privit cu interes si accesat de autoritatile locale impreuna cu cadrele didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here