actiune contrabanda1

 

Potrivit site-ului IGPR, în baza de date a Poliţiei Române sunt daţi în urmărire 49 de infractori care fie sunt buzoieni fie au domiciliul în judeţul Buzău. Majoritatea sunt căutaţi de poliţişti pentru că s-au făcut nevăzuţi în momentul în care urmau să fie arestaţi pentru faptele săvârşite. Cele mai multe infracţiuni pentru care sunt daţi în urmărire sunt cele de fals şi înşelăciune.

Spre exemplu, poliţiştii caută o buzoiancă de 45 de ani care are mandat de arestare preventivă, pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals. În perioada noiembrie 2001 – august 2002, femeia a sustras de la RAIFFEISEN Bank Buzău, unde era funcţionară, suma totală în valută de 277.170 $, prin falsificarea ordinelor de plată şi determinarea uzului acestora.

Un cazier impresionant are o altă buzoiancă din localitatea Movila Banului care posedă mandat pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals intelectual prevăzut de legea contabilităţii. Prejudiciul a fost estimat la 2.350.000.000 lei.

Pe lângă fals (8) şi înşelăciune (7) printre infracţiunile pentru care mai sunt cautaţi buzoieni sunt cele la regimul circulaţiei (7), furt (6), prostituţie şi proxenetism (5), tâlhărie (3), furt din autoturisme (2), trafic de influenţă, luare şi dare de mită (1), lovituri cauzatoare de moarte (1) şi trecere frauduloasă a frontierei de stat (1).

Printre cei daţi în urmărire se mai află şi un buzoian din Pietroasele, judeţul Buzău dat dispărut încă din 15 septembrie 1999. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul IGPR, se pare că bărbatul a dispărut de la domiciliu anunţându-şi rudele că pleacă la muncă în străinătate.

În urma campaniei demarate în perioada minivacanţei de Paşte, poliţiştii buzoieni au identificat un bărbat de 39 de ani din Costeşti dat în urmărire internaţională. Autorităţile judiciare din Germania au emis pe numele buzoianului un mandat european de arestare. ,,Au  mai fost prinşi doi urmăriţi naţionali şi a fost clarificată situaţia a trei persoane date dispărute, în sensul că acestea au fost găsite.,, a declarat comisarul şef Laurenţiu Pantazi, şeful  IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here