OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aproape 60.000 de locuri au fost puse la dispoziția pensionarilor în unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii Publice pentru acest an. O hotărâre de guvern emisă recent a stabilit numărul biletelor de tratament balnear acordate prin unitățile respective, dar și faptul că, pe lângă acestea, se pot contracta locuri pentru tratament prin intermediul altor operatori economici interesați.

Biletele de tratament finanțate din bugetul asigurărilor sociale de stat vor fi distribuite prin casele județene de pensii pentru maxim 19 serii. Durata unui sejur este de 16 zile, iar în prețul biletului intră tariful pentru 12 zile de tratament. La cele 59.641 de bilete asigurate se vor mai adăuga și cele contractate cu operatorii economici interesați, în limita sumei alocate în acest sens pentru 2016, respectiv 318 milioane de lei.

Numărul total de bilete pentru tratament balnear destinate pensionarilor și asiguraților sistemului public de pensii va fi stabilit după finalizarea procedurii de achiziție, mai precis după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet de către operatorii economici participanți. În ceea ce privește numărul biletelor acordate gratuit unor categorii de persoane beneficiare ale unor legi speciale cu caracter reparatoriu, acesta va fi stabilit prin aplicarea unei cote de 15 la sută din totalul locurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here