izvorul tamaduirii smeeni1

 

Cei peste 500 de oameni din Smeeni precum şi din localităţile învecinate au aşteptat răbdători să se încheie slujba desfăşurată în aer liber şi oficiată de cinci preoţi din zonă, exact lângă fântână. La încheierea ei cei prezenţi, înarmaţi cu sticle si bidoane din plastic, au luat cu asalt fântâna de lângă Izvorul Tămăduirii.

Pentru că în zonă s-au strâns sute de oameni, echipaje mixte de poliţişti şi jandarmi din Smeeni au patrulat în zonă pe tot parcursul după amiezii, pentru a preveni eventuale incidente.

Spre amiază pe pajiştea din jurul bisericii s-au întins grătarele pe care au sfârâit micii stinşi apoi cu bere. Distracţia a ţinut până târziu, cei prezenâi profitând de vremea frumoasă.

Fântâna de lângă Izvorul Tămăduirii a devenit cunoscută credincioşilor în anii `90, când s-a răspândit, în întreaga ţară, vestea că apa din acest izvor poate vindeca orice boală. Ani la rând, locul s-a umplut cu mii de pelerini, care veneau şi luau apă de aici iar cu banii strânşi din donaţiile credincioşilor s-a ridicat şi o biserică.

În fiecare an, în prima vineri după Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here