steagAstăzi, 30 noiembrie, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Este o zi specială, deoarece semnificaţie ei spirituală, de reafirmare a rădăcinilor și tradițiilor creştine ale poporului român, se îmbină şi se completează cu dimensiunea identitară a naţiunii române.

Cu această ocazie, Guvernul României transmite un mesaj de unitate, de solidaritate şi de încredere tuturor românilor din ţară şi de peste hotare şi să îi asigure că va fi întotdeauna preocupat de afirmarea valorilor identitare şi culturale româneşti.

Guvernul României îşi reafirmă sprijinul pentru comunităţile de români din afara ţării şi îi asigură pe toţi cetăţenii că va întreprinde întotdeauna toate demersurile instituţionale, politice şi diplomatice pentru a le apăra drepturile, oriunde s-ar afla.

Ziua Românilor de Pretutindeni este un moment de sărbătoare, de mândrie naţională şi de afirmare a românismului oriunde în lume. Dincolo de evenimentele cultural-artistice pe care Guvernul României, prin intermediul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, le organizează cu această ocazie, cetăţenii români au ocazia de a marca această zi, precum şi Ziua Naţională a României, prin afişarea şi/sau arborarea Tricolorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here