În fiecare an, în luna februarie, este marcată  Safer internet Day un eveniment global în cadrul căruia în peste o sută de ţări este promovată utilizarea raţională a resurselor web şi a telefoanelor mobile, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor. În 2016, sub motto-ul  Contribuie la un Internet mai bun!, tema naţională este Siguranţă online în şcoala ta!

În România, pentru a marca evenimentul, Organizaţia Salvaţi Copiii, coordonatorul naţional al programului Sigur.info, a lansat, în noiembrie 2015, concursul naţional „Siguranţă online în şcoala ta!” adresat tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Prin această competiţie, echipa Sigur.info şi-a propus să sprijine aceste instituţii prin:

facilitarea si oferirea suportului pentru autoevaluarea şcolilor în termeni de eSafety – siguranţă online;

furnizarea unui plan de acţiune concret pentru a aduce practica şi politicile şcolare la un nivel superior axat pe beneficiile copiilor şi profesorilor;

încurajarea unui dialog deschis între cadrele didactice, elevii şi parintii acestora pentru asumarea unor coduri de conduita care să includă folosirea Internetului şi a noilor tehnologii într-un mod responsabil şi constructiv în spaţiul şcolar. Proiectele instituţiile înscrise în competiţie, care şi-au obţinut certificarea eSafety Label şi au creat un clip video în care au prezentat măsurile de siguranţă online implenetate în propriul mediu şcolar şi în procesul educaţional, au fost evaluate în perioada 25 ianuarie– 2 februarie 2016 de catre un juriu special, format din membrii Consorţiului Sigur.info, sponsorii şi partenerii proiectului.

Instituţiile câştgatoare vor fi anunţate în cadrul Galei Sigurantei pe Internet, care va avea loc pe 9 februarie, în Bucuresti. Câştigatorii vor fi recompensaţi cu produse IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here