porciAglomeraţia din pieţe sau supermarketuri, dar şi vânzările foarte mari sunt specifice acestei perioade a anului. De acest lucru profită şi unii dintre comercianţi care scot la vânzare şi mărfuri expirate sau de proastă calitate. Astfel echipe de inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Sănătatea Alimentelor din Buzău au demarat ample controale legate de sacrificarea porcilor şi de condiţiile de desfacere a cărnii şi produselor din carne de porc. Inspectorii DSVSA Buzău vor face controale în pieţele agro-alimentare, târguri, oboarele de animale, abatoare şi centre de abatorizare şi de procesare a cărnii de porc. Nici gospodarii care au crescut porcii în curtea proprie nu scapă de rigorile legii. Ei nu au voie să comercializeze carnea şi vor trebuie să o analizeze la medicul veterinar din localitate sau la unităţile sanitar-veterinare din cadrul pieţelor agro-alimentare.
Buzoienii sunt sfătuiţi să nu achiziţioneze carnea şi produsele din carne de porc numai din locurile autorizate în acest scop şi nu de la cetăţeni particulari. Trichineloza este o boală specifică porcinelor şi care se transmite la om, îmbolnăvirea putând avea ca finalitate chiar decesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here