Calendar-crestin-ortodox-afisCredincioşii sunt avertizaţi că sărbători importante, cum ar fi cea a Paştelui, sunt ratate in calendarele ortodoxe pirat aparute deja pe piata. De asemenea, calendarele piratate pot contine greseli de datare a sarbatorilor care ar putea sa ne imbie la carne si oua chiar in plin post. Reprezentanţii Patriarhiei subliniază că doar magazinele bisericilor şi mănăstirile vând calendare religioase oficiale.

Calendarul crestin ortodox pe 2014 este inchinat Sfintilor Martiri Brancoveni. Reprezentantii Arhiepiscopiei Buzaului si a Vrancei atrag atentia ca numai calendarul redactat si tiparit de biserica este singurul avizat pentru indrumarea preotilor si credinciosilor.

Arhiepiscopia Buzaului si a Vrancei a pus déjà la  dispozitia preotilor calendarul crestin ortodox pentru anul liturghic 2014. In noul calendar, apar in premiera date importante precum Ziua Nationala a Familiei ce se va praznui duminica, 11 mai, dar si o zi inchinata rugaciunii pentru mediu sarbatorita pe 1 septembrie. In calendar apar si zilele de post si posturile de peste an, zilele in care nu se savarseste Sf. Liturghie, dar si zilele in care nu se fac nunti in 2014 si 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here