gratare

Potrivit statisticilor anilor trecuți perioada 1-6 mai este cea mai solicitantă pentru pompierii buzoieni. Și asta pentru că buzoienii, dornici de ieșiri la iarbă verde, folosesc grătarele în natură și de cele mai multe ori provoacă incendii devastatoare.

Din acest motiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” Buzău le recomandă cetăţenilor să-și ia câteva măsuri preventive. Printre ele se numără respectarea instrucţiunilor de apărare împotriva incendiilor afişate sau dispuse de personalul silvic; pregătirea focului pentru prepararea mâncării doar în locuri special amenajate, respectând regulile de prevenire a incendiilor; să nu facă focul în apropierea vegetaţiei uscate şi în nici un caz pe timp de vânt puternic și să nu lase copii în preajma focului.

Totodată, pompierii atrag atenția ca focul să nu fie lasat nesupravegheat, pentru că orice rafală de vânt poate îndrepta flăcările spre vegetaţie sau materiale combustibile adunate în jurul lui sau poate transporta scrumul la distanţe mari, provocând incendii. Menținerea curățeniei la locul unde se face grătarul este de asemenea un sfat pe care cetățenii trebuie să-l ia în serios. Înainte de a părăsi locul unde au petrecut, buzoienii trebuie să stingă focul sau jarul cu apă sau pământ.

Cetățenii sunt sfătuiți ca în cazul în care observă un incendiu să apeleze de urgență la numărul 112, iar până la sosirea pompierilor, să intervină imediat cu mijloacele pe care le au la îndemână.

Pentru a preveni producerea unor incendii, cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, pompierii buzoieni vor desfășura ample controale în lăcașurile de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here