Polițiș­tii averti­zează că infractorii s-au spe­­cializat în loviturile date la casele lăsate  nesupra­vegheate, în perioada Sărbătorilor de iarnă. În cadrul cam­paniei ,,Protejează-ți    lo­cuința și afacerea! Trăiește în siguranță!“, polițiștii de preve­nire și proxi­mitate din cadrul Poliției Muni­ci­piului Buzău, au desfășurat o acțiune stradală de informare, în rândul      cetă­țenilor cu scopul prevenirii furturilor din locuințe. Astfel, peste 300 de buzoieni au fost informați cu privire la măsurile de protecție pe care le pot adopta pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt, precum și soluțiile minime de securitate. De asemenea, la avizierul unor asociații de proprietari și la sediul unor societăți comerciale, au fost postate materiale cu sfaturi utile.

PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINȚE

Este extrem de neplăcut  să-ți găsești casa spartă. De aceea, dorim să te ajutăm să nu devii una dintre victimele celor care fură din locuințe.

   Infractorii speculează ne­glijen­ța locatarilor în secu­ri­zarea casei. De exemplu, aceș­tia pro­fită de faptul că la unele apartamente   situate la parter sau etajul unu feres­trele sunt lăsate deschise și nesuprave­gheate.

   Un aspect foarte important al prevenirii furturilor din lo­cuințe este reprezentat de ne­cesitatea adaptării măsu­rilor de siguranță la tipul de locuință și la valorile care trebuie protejate.

   Nu permiteți accesul în lo­cuință celor care vin să-ți prezin­te diverse „promoții“, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

   Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termi­ce sau de gaz etc.), nu le lăsați să intre în casă decât după verificarea   documentelor de identitate, res­pectiv a celor de serviciu și dacă sunt însoțite de administratorul imobilului!

   Nu oferi informații necu­noscuților despre bunurile pe care le deții sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor institu­ții, dar nu pot face această do­vadă!

   Evitați depozitarea la ve­de­re, pe balcon, în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziționat!

   Nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe rețele de socializare.

  Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deții în casă bunuri de valoare!

   Bijuteriile în cantități mari, banii, acțiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparații apelați la firme autorizate!

   Achiziționați sisteme de închidere/asigurare care să cores­pundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Ale­geți încuietori care sunt pre­văzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here