descărcare (2)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras dreptul asiguratorului Euroins să încheie poliţe de asigurare auto RCA, ca urmare a unor nereguli descoperite în timpul unui control efectuat în această vară.

De asemenea, directorul general Mihnea Tobescu a fost sancţionat cu 50.000 lei, iar şefului departamentului de daune i-a fost retras avizul pentru această funcţie. ASF obligă Euroins să comunice intermediarilor de asigurări în termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sancţionare interdicţia de a mai încheia contracte de asigurare RCA în numele şi pe seama societăţii. Potrivit ASF, Euroins îşi va relua activitatea tot printr-o decizie a Autorităţii prin care să se constate îndeplinirea măsurilor dispuse. Chiar dacă asiguratorul are interdicţie să vandă poliţie RCA, are obligaţia să soluţioneze dosarele de daună. Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) – 92,3% şi mai multe persoane fizice şi juridice. “Euroins România face tot posibilul pentru ca setul de măsuri stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să fie implementat rapid şi eficient, astfel încât activitatea pe segmentul RCA să fie reluată în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat al companiei.

Pentru a redobândi dreptul de vânzare a poliţelor de răspundere civilă auto, Euroins trebuie să revizuiască normele de constatare a daunelor şi să stabilească un nivel al despăgubirilor corespunzător cu reglementările în vigoare. De asemenea, trebuie să dovedească faptul că respectă termenele de plată a daunelor şi informează asiguraţii cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here