foto 77960Tinerii care vor să urmeze o carieră militară îşi pot depune dosarele de înscriere la Centrul Militar Buzău. Elevii clasei a opta sau absolvenţii cu certificat de capacitate, având vârsta până în16 ani, au posibilitatea de a studia în oricare dintre Colegiile Militare Liceale aflate în localităţile Alba Iulia, Breaza şi Cîmpulung Moldovenesc, unde sunt disponibile 360 de locuri. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidat este 29 aprilie. Elevii claselor a XII-a sau absolvenţii de învăţămînt liceal, cu diplomă de bacalaureat şi care au vârsta de până în 26 ani (24 ani pentru piloţi), pot opta pentru una dintre cele nouă instituţii militare pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor din ţară.

Astfel, instituţiile de învăţământ superior pun la dispoziţie 319 locuri, din care la Sibiu – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – 161 locuri (33 pentru fete), Braşov – Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – 35 locuri (7 pentru fete), Constanţa – Academia Navală „Mircea cel Bătrîn” – 30 locuri (2 pentru fete), Bucureşti – Academia Tehnică Militară – 53 locuri (9 pentru fete), Bucureşti – Institutul Medico Militar – 30 locuri (băieţi şi fete) şi Tîrgu Mureş – Institutul Medico Militar -10 locuri (băieţi şi fete). Termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidat este 1 iunie.

Instituţiile de învăţămînt postliceal pun la dispoziţie 136 de locuri, dintre care la Piteşti – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – 68 locuri (7 pentru fete), la Boboc (Buzău) – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”- 38 locuri (8 pentru fete) şi la Constanţa – Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu”- 30 locuri (2 pentru fete). Termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidat este 24 iunie.

Pregătirea în toate instituţiile militare de învăţămînt este gratuită (cazare, masă, echipament, deplasarea la domiciliu în vacanţe) şi se finalizează cu obţinerea unei licenţe/certificat de absolvire, un contract de muncă, locuinţă de serviciu/compensaţie bănească pentru chirie, echipament, medicamente şi asistenţă medicală gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here