statiuni

 

Mult așteptatele bilete de tratament au ajuns în sfârșit la Casa Județeană de Pensii Buzău. Pentru 2013, au fost repartizate instituției de către Casa Națională de Pensii un număr de 3890 de bilete împărțite în 14 serii, pentru 21 de stațiuni balneare din județul Buzău și din țară.

Până la acest moment, peste 5.800 de pensionari buzoieni şi-au depus dosarele cu documentaţia necesară pentru a primi un bilet de tratament în acest an. Majoritatea solicitărilor sunt făcute însă pentru perioada verii iulie-august, ceea ce va face ca multe dintre biletele de tratament pentru seriile din toamnă sau primăvară să rămână nealocate.

,,În ce privește valorificarea biletelor alocate pentru primele 3 serii, gradul de valorificare este de 82,25 % respectiv din numărul de 494 de bilete de tratament alocate, s-a valorificat un număr de 426 bilete de tratament, din care 54 gratuite.,, se arată în comunicatul Casei Județene de Pensii Buzău.

Pentru 2013, o noutate pentru pensionarii buzoieni este aceea ca trebuie să depună cererile pentru bilete cu 30 de zile înainte de perioada sejurului, nu cu 45 aşa cum era până acum.

Cele mai solicitate staţiuni din acest an sunt Sărata Monteoru, Vatra Dornei, Olăneşti, Covasna,Slănic și Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here