lume multa

În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşte şi pe timpul acestora, în localităţile judeţului Buzău vor avea loc manifestări religioase, culturale şi sportive, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane şi autovehicule spre zonele din preajma lăcaşurilor de cult şi de agrement.

Tocmai din acest motiv, polițiștii alături de jandarmi au luat o serie de măsuri pentru a preveni actele de tulburare a bunei desfăşurări a acestor manifestări şi pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Astfel, în fiecare zi, aproape 200 de polițiști precum și 118 jandarmi vor fi prezenți în localitățile județului  Buzău. În această perioadă se are în vedere menţinerea sub control a fenomenului infracţional, organizarea şi desfăşurarea de acţiuni în locurile, zonele şi mediile de interes operativ.

În municipiul Buzău la Episcopia Buzăului, bisericile „Sfinţii Îngeri”, „Sf. Sava”, „Banu” şi mânăstirile „Ciolanu”, „Răteşti” şi „Sfânta Treime”, polițiștii Serviciului Rutier vor dirija traficul pe timpul desfăşurării slujbei de Înviere.

De asemenea, pompierii buzoieni vor demara ample controale de prevenire a incendiilor la toate obiectivele ce aparţin cultelor religioase. Vor fi verificate instalaţiile şi mijloacele pentru stingerea incendiilor precum şi adoptarea planurilor de intervenţie şi evacuare a lăcaşurilore de cult, obiectivelor turistice şi zonelor împădurite în care se preconizează un aflux mare de persoane.

Prin Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei vor fi distribuite către toate lăcaşele de cult, măsurile de apărare împotriva incendiilor ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor religioase, pentru a fi aduse la cunoştinţa enoriaşilor la începutul slujbelor.

În cadrul controalelor, vor fi vizate spaţiile de cazare ce aparţin obiectivelor respective; locurile de unde se asistă la desfăşurarea slujbelor religioase; locurile de parcare amenajate pentru autovehicule; obiectivele turistice care organizează activităţi specifice pe timpul Sărbătorilor de Paşte – spaţii de cazare, cu accent pe pensiuni agroturistice şi unităţi de alimentaţie publică ale acestora; amenajările temporare care organizează activităţi specifice sărbătorilor legale și zonele de agrement aflate în vecinătatea fondurilor silvice unde se înregistrează afluenţă de persoane.

În zilele de 1, 2 şi 3 mai, în zonele de agrement şi în parcuri, se vor amplasa  puncte mobile de informare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here