Directia de Politie Locala Buzau face apel catre conducatorii auto din municipiul Buzau in vederea respectarii programului valabil pentru parcarile de resedinta astfel: între orele 16.30 si 07.00 a zilei următoare, de luni până vineri şi de sâmbăta de la ora 07.00 până lunea la ora 07.00.
In ultimele doua luni au fost alocate 1.070 de noi locuri in parcarile de resedinta amplasate in cartierele Dorobanti 1si 2, Brosteni, zona centrala (str.Ion Baiesu), str.Viitorului. In perioada imediat urmatoare sunt in atentie parcarile de resedinta aflate pe str.Soroca, str. Aleea Salviei, str. Aleea Socului.
Ocuparea fara drept sau punerea in imposibilitate a folosirii unui loc de parcare public sau a unui loc de parcare rezervat de catre o persoana fizica sau juridica, semnalizat si delimitat corespunzator, se sanctioneaza contraventional cu avertisment sau amenda cuprinsa intre 1.000-1.500 lei pentru persoane fizice si 1.500-2.500 lei pentru persoane juridice.

De asemenea incepand cu luna septembrie a acestui an, sanctiunea se poate aplica si proprietarului vehiculului, prin proprietar se intelege: persoana fizica sau juridica, inscrisa in certificatul de inmatriculare/inregistrare, care are in proprietate sau care, dupa caz, poate folosi in baza unui drept legal(contract de leasing, contract de comodat,contract de vanzare cumparare etc.), vehicule inmatriculate/inregistrate in Romania, respectiv persoana fizica ori juridica, inscrisa in certificatul de inmatriculare/inregistrare, care are in proprietate sau care, dupa caz, poate folosi in baza unui drept legal(contract de leasing, contract de comodat, contract de vanzare-cumparare etc.), vehicule inmatriculate/inregistrate in alte state.

Astfel de fapte pot fi sesizate dispeceratului Politiei Locale Buzau la nr. de tel.0238/955.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here