dosar-ajutor-socialPotrivit bilanțului de activitate al Avocatului Poporului pe trimestrul II al acestui an, experții Biroului Teritorial Ploiești au primit în audiență 441 cetățeni, au primit 98 de petiții și 179 de apeluri telefonice prin care le-au fost reclamate încălcări de drepturi. În competența Biroului Teritorial Ploiești al Avocatului Poporului sunt cuprinse județele Prahova, Buzău și Dâmbovița, reprezentanții acestei instituții deplasânduse lunar în teritoriu pentru a acorda audiențe și pentru a primi petiții de la cetățeni.
Astfel, în trimestrul II al anului în curs, Avocatul Poporului a acordat la Buzău 64 de audiențe, a primit 26 de petiții, 33 de apeluri telefonice și a soluționat 18 dosare.
Aspectele cel mai des reclamate în audiențe și prin intermediul petițiilor formulate de cetățeni s-au referit la încălcări ale drepturilor de proprietate privată, ale dreptului de petiționare, nerespectarea dreptului la informare, nesoluționare de contestații, nerespectarea unor drepturi pentru persoanele cu handicap, precum și aspecte legate de nivelul de trai.
Deplasările lunare ale experților Biroului Teritorial Ploiești vor continua la Buzău și vor fi anunțate în timp util prin intermediul presei, al autorităților locale și județene.
Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru, iar audiențele sunt gratuite și nu necesită programare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here