Reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti va fi prezent în municipiul Buzău, pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţ şi pentru a primi petiţii, joi, 10 ianuarie, între orele 10:00 — 14:00. Așadar buzoienii sunt așteptați la sediul Prefecturii Buzău, în spaţiul pus la dispoziţie în acest scop. Cetăţenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit, fără perceperea de taxe. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu 0 petiţie din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum şi documente justificative, în copie.
Nu intră în competenţa instituţiei Avocatul Poporului actele autorităţii judecătoreşti, ale Parlamentului, Preşedinteiui sau ale Guvernului. Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în raport cu autorităţile publice, iar domeniile de activitate în care poate acţiona sunt:
domeniul drepturile omului. egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale;
domeniul drepturile familiei tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap;
domeniul apărarea, protecţia şi apărarea drepturilor copilului – Avocatul Copilului;
domeniul armată, justiţie,poliţie, penitenciare;
domeniul proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe.
Pentru primirea în audienţă nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audienţă. Orice, persoană care se simte nedreptăţită de faptele unui funcţionar public din autorităţile centrale ori locale se poate adresa Avocatului Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here