avocatul-poporului-300x225Joi, între orele 10.00 și 14.00, reprezentantul instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești va fi prezent în municipiul Buzău, pentru a acorda audiențe cetățenilor din județul Buzău și pentru a primi petiții. Activitatea se va desfășura la sediul Instituției Prefectului Județul Buzău, situat în municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 48, în spațiul pus la dispoziție în acest scop. Orice persoană care se simte nedreptățită de faptele unui funcționar public din autoritățile centrale ori locale se poate adresa Avocatului Poporului.

Acordarea audiențelor este gratuită, iar cererile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Pentru  audiență nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite.  Persoanele care solicită audiență trebuie să prezinte și documente referitoare la problema sesizată. Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului trebuie să cuprindă informații complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu), drepturile și libertățile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzului administrației publice de a soluționa cererea, mențiunea obligatorie dacă petiția face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanței judecătorești sau dacă a format obiectul unei judecăți, precizarea autorităților publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere se anexează actele doveditoare (în copie).

Potrivit situației statistice privind activitatea desfășurată în județele arondate Biroului Teritorial Ploiești, la Buzău, reprezentantul Avocatului Poporului a primit în audiență, anul trecut, 337 de cetățeni și aînregistrat 89 de petiții. De asemenea, în aceeași perioadă, au fost primite 164 de apeluri telefonice, a existat o sesizare din oficiu, a fost efectuată o anchetăși au fost soluționate 66 de dosare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here