Dupa educatie, sanatate, dezvoltare comunitara si locuire, se lanseaza ultima parte aprogramului zefiR: dezvoltarea economica.
Astfel, cei care doresc sa inceapa o mica afacere noua sau sa dezvolte una deja existenta, daca vor sa invete cum sa-si organizeze activitatile din care isi castiga traiul (culturi agricole, ateliere mestesugaresti etc.) dupa cum cer autoritatile si astfel sa poata vinde ce produc cu acte in regula la cat mai multe firme si magazine, se pot inscrie in Programul de dezvoltare economica zefiR.
Programul zefiR se adreseaza antreprenorilor de etnie roma sau antreprenorilor care, prin afacerile lor, vor sustine dezvoltarea comunitatilor de romi din Ocolna, Barca, Negoi, Filiasi (judetul Dolj); Slatina, Piatra Olt, Gradinari si Caracal (judetul Olt), Polovragi, Baia de Fier, Bumbesti Jiu si Targu Carbunesti (judetul Gorj).
Fundatia Terre des hommes, Fundatia PACT si Fundatia NESsT Romania vor sustine infiintarea sau dezvoltarea a cel putin 28 de afaceri cu sume intre 7.900 lei si 55.300 lei in functie de tipul afacerii si de impactul pe care afacerea l-ar putea avea pentru dezvoltarea locala (de exemplu: crearea de noi locuri de munca pentru persoane de etnie roma si din alte grupuri defavorizate);
Pe langa aceasta finantare, castigatorii vor beneficia timp de aproximativ un an si jumatate de cursuri, consultanta si facilitare, cum sa-si organizeze mai bine afacerea, sa-si vanda mai bine produsele sau serviciile sau sa lucreze mai bine cu partenerii de afaceri.
ZefiR ii sustine pe cei care isi doresc sa dezvolte o mica afacere proprie sau in asociere cu alti membri ai comunitatii, s-au gandit la aceasta si sunt pregatiti sa investeasca timp si efort pentru a-si asigura un trai cat mai bun pentru ei si familiile lor.
Inscrierile se pot face pana la data de 26 august 2016, pe adresa de e-mailradu.racareanu@tdh.ro sau la telefon 072 333 1987, persoana de contact Radu Racareanu, coordonator dezvoltare economica zefiR. Cei inscrisi vor fi invitati la un interviu in Craiova, in data de 30 august, pentru a completa formularul de inscriere si pentru prezentarea ideii de afacere echipei de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here